Hakkımda

Hakkımda

Uzman Psikolog Öykü YILDIZ

Merhaba, ben Öykü Yıldız. Lisans eğitimimi 2020 yılında TED Üniversitesi Psikoloji bölümünde yüksek onur derecesi ile tamamladım. Aynı üniversitede İletişim ve Medya Çalışmaları bölümünde ek dal yaptım. Daha sonra, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nde Aile Danışmanlığı programında yüksek lisansımı tamamladım ve süpervizyon sürecini başarıyla geçtim.

Lisans eğitimim boyunca, TED Üniversitesi Psikoloji Bölümü Uygulamalı Psikoloji Birimi ve bir psikolojik klinikte stajlar yaptım. Ayrıca, özel bir anaokulunda kurum psikoloğu olarak çalıştım.

Uzmanlık alanımı geliştirmek adına çeşitli eğitimler aldım. Bilişsel Davranışçı Terapi, Oyun Terapisi, Filial Terapi ve Çocuk Değerlendirme Testleri eğitimlerini tamamladım. Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimimi Prof. Dr. Vahdet Görmez, Uzm. Dr. Hakan Öğütlü ve Doç. Dr. Süleyman Çakıroğlu’dan aldım. Ayrıca, Bilişsel Davranışçı Aile ve Eş Terapisi eğitimimi Prof. Dr. M. Hakan Türkçapar’dan aldım.

1
Nasıl İlerliyoruz

Terapi Süreci

Partnership handshake icons created by Freepik - Flaticon

Tanışma ve Değerlendirme

İlk aşama, danışanımla tanışma ve ilişkimizi kurma sürecidir. Burada, danışanımla bir araya gelir ve onunla samimi bir şekilde konuşurum.
1

Çalışma ve Değişim

İkinci aşama, terapi sürecinin en yoğun ve etkili kısmıdır. Danışanımla birlikte çalışarak, sorunlarını anlamak ve değişim için terapi tekniklerini kullanırım.
2

Sonlandırma ve Değerlendirme

Son aşama, terapi sürecinin sonlanması ve çalışmaların değerlendirilmesidir. Terapinin ne kadar ilerlediğini hedeflerimize ulaşılıp ulaşılmadığını değerlendiririz.
3
Adsız tasarım
Hakkımda

Uzman Psikolog Öykü YILDIZ

Eğitimlerimi alanın uzmanlarından aldığım süpervizyonlar eşliğinde tamamladım. Ayrıca, depremden etkilenen çocuklara gönüllü olarak psikososyal destek sağladığım Elin Elimde Projesi’nde yer aldım.

Şu anda ergen ve yetişkin danışanlarla online ve yüz yüze psikoterapi süreçleri yürütüyorum. Seanslarımda Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) yöntemini kullanıyorum. Seanslarımda bilimsel alt yapısı olan ve etkinliği pek çok araştırma tarafından ispatlanmış yöntemleri kullanmaya özen göstermekle birlikte terapi sürecini her danışanın ihtiyaçlarına göre özelleştiriyorum.

“Yaşadığı topluma dokunan bir el olma” anlayışıyla hareket ederek hem danışanlarımın yararını gözetmek hem de kendimi sürekli geliştirmek amacındayım.

Hayatınızın kontrolünü elinize almak ve karşınıza çıkabilecek zorluklarla gerektiği gibi mücadele etmek için randevu oluşturabilirsiniz.

İletişime Geçin

Kızılırmak Mah. 1446. Cd. No: 12/25 Çankaya/ANKARA
+90 501 161 04 99